Yüksek Lisans
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ),
Scopus Citation-Count | Scopus Cited-by-count | Scopus Toplam Yayın | Scopus Eid Değeri | Scopus Orcid Değeri | Scopus Link |
---|
Google H-index | Google i10-index | Google H-index 2018 | Google i10-index 2018 | Google Atıf | Google Atıf 2018 |
---|
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ),
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ,GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR),
Antimikrobiyal madde ilavesinin yoğurtların raf ömrü ve özellikleri üzerine etkileri
Kelle peynirlerinin özellikleri üzerine starter kültür kullanımının etkileri
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR./
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
Ders Adı:ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Ders Saati: 1 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:MOLEKÜLER GASTRONOMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:SAĞLIK GÜVENLİK VE HİJYEN Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA COĞRAFYASI Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:YL UZMANLIK ALAN DERSİ Ders Saati: 8 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:FERMENTE YİYECEKLER Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL DANIŞMANLIK Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL TEZ Ders Saati: 0 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL TEZ Ders Saati: 0 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:MOLEKÜLER GASTRONOMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:GIDA COĞRAFYASI Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:SAĞLIK GÜVENLİK VE HİJYEN Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:YL DANIŞMANLIK Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL UZMANLIK ALAN DERSİ Ders Saati: 8 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:FERMENTE YİYECEKLER Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:FERMENTE YİYECEKLER Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:ÖZEL ÖĞRENİM YÖNTEMLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA COĞRAFYASI Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:SAĞLIK GÜVENLİK VE HİJYEN Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:YL TEZ Ders Saati: 0 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL DANIŞMANLIK Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL UZMANLIK ALAN DERSİ Ders Saati: 8 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:YL TEZ Ders Saati: 0 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL DANIŞMANLIK Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL UZMANLIK ALAN DERSİ Ders Saati: 8 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:SAĞLIK GÜVENLİK VE HİJYEN Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:YL UZMANLIK ALAN DERSİ Ders Saati: 8 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL DANIŞMANLIK Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:SAĞLIK VE BESLENME Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:BESLENME Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:MUTFAKTA SAYISAL DÖNÜŞÜMLER Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:YL SEMİNER Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL DANIŞMANLIK Ders Saati: 1 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:YL UZMANLIK ALAN DERSİ Ders Saati: 8 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:SAĞLIK GÜVENLİK ve HİJYEN Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:ETİK Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:GASTRONOMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:ETİK Ders Saati: 10 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:GIDA MEVZUATI Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Ders Saati: 9 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:ETİK Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:BESLENME İLKELERİ Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans
Pestisit uygulamalarından sonra ürünler üzerinde kalabilecek pestisit kalıntı miktarının tüketici sağlığına zarar vermemesi için maksimum kalıntı limitlerinin (MRL) altında olması gereklidir. Bu proje ile Akdeniz Bölgesi’nde bazı sebze ve meyvelerde MRL’nin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar kalıntı analizlerinde kullanılacak çoklu kalıntı analiz metodunun laboratuvar şartlarında uygulanabilirliği sağlamak amacıyla yapılan metot çalışmaları, ülkemizde çok üretilen ve tüketilen meyve ve sebze örneklerinde pestisit kalıntısı izleme çalışmaları ve bu izleme çalışmalar sonucunda saptanan etkili maddeler ve tarımsal ürünlerle gerçekleştirilen denetimli denemeleri kapsamaktadır. Bu proje, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde “Tarımsal Ürünlerde Ülkesel Maksimum Kalıntı Limitlerinin Araştırılması” adlı ülkesel projenin bir alt projesi olup, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından desteklenmiştir.
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Çukurova da Yüzey Suları ve Lagünlerdeki Pestisit Kirliliğinin Araştırılması
Ülkemizin en büyük deltası olan Çukurova Deltası’nda yer alan başlıca göl ve lagünler (Yumurtalık, Tuzla, Akyatan, Ağyatan), Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile denize deşarj olan drenaj kanallarında pestisit kirliliğinin belirlenmesi amaçlanan buproje 2013 ve 2014 yıllarında Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde yürütülmüştür.Su örnekleri, instrümental cihazlar ve kimyasal maddeler çalışmanın başlıca materyalini oluşturmuştur.Örneklemeler 15 gün aralıkla Nisan-Eylül aylarında yapılmış olup analiz sonuçlarına göre deltayı besleyen yerüstü sularında pestisit kalıntı profili ortaya konulmuştur.Çalışma sonunda yaban hayatı için büyük önem taşıyan bölgemizde bulunan lagünlerdeki pestisit kirliliğinin tespit limitlerinin altında olduğu drenaj kanallarında ise sınırlı sayıda pestisitin genel olarak belirli bir düzey seviyesinde kaldığı belirlenmiştir.
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Çoklu Mikotoksin Analiz Yöntemlerinin Geliştirilmesi immuno affinite kolon geliştirilmesi ve yerli standart üretimi sonrasında analiz metotlarının geliştirilmesi ve laboratuvarlar arası karşılaştırma analizlerinin yapılması
TÜBİTAK PROJESİOkratoksin A nın Detoksifikasyonunda Mayaların ve Adsorbent Maddelerin Kullanımı
Bu proje kapsamında S. cerevisiae suşlarının ve adsorbent maddelerin fosfat tamponu (PBS) çözeltisinde ve beyaz şarapta Okratoksin A’xxyı detoksifiye etme yeteneği floresans detektörlü HPLC cihazı kullanılarak belirlenmiştir.İkinci aşamada ise aktif karbon ve bentonitin fosfat tamponu (PBS) çözeltisinde ve beyaz şarapta Okratoksin A’xxyı detoksifiye etme yeteneği floresans detektörlü HPLC cihazı kullanılarak belirlenmiştir. Ayrıca, proje kapsamında Türkiye’xxnin farklı ekolojik bölgelerine ait üzümlerden 95 adet şarap örneği Okratoksin A varlığı açısından incelenmiştir. Analiz edilen örenklerin 82’xxsinde 0.006-0.815 ng/ml arasında değişen konsantrasyonlarda OTA tespit edilmiştir.
TÜBİTAK PROJESİSorbik Asit ve Natamisinin Laktik Asit Bakterileri ve Yoğurt Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Dergi
Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure Risk Assessment
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği