Dr. Öğr. Üyesi MEVLÜT UYAR

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.
  • UnvanDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İletişim Bilgileri

  • Ofis OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
  • AdresALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Gastronomi

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Lisans

    MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ,TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR.

    2010 2005
  • Yüksek Lisans

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ),

    2013 2010
  • Doktora

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR),

    2020 2013
  • Lisans

    Central Michigan University, Tourism Administration Hotel Management, ,

    2010 2009
  • Lisans

    Universidad de La Coruna, Tourism Administration Hotel Management, ,

    2008 2007

Yaptığı Tezler

  • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

    , 2010
    2010 2005
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ)

    Konaklama işletmelerinde uygulanan her şey dahil sisteminin müşteri memnuniyeti üzerindeki etkilerinin ölçülmesi: Alanya örneği

    DOÇ. DR. MEHMET EMİN İNAL , 2013
    2013 2010
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)

    Yerel mutfağın dönüşümünde turizmin rolü

    DOÇ. DR. OSMAN ÇALIŞKAN , 2020
    2020 2013
  • , 2010
    2010 2009
  • , 2008
    2008 2007

Yabancı Diller

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU/

    2023
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU/

    2017
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK YÜKSEKOKULU, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK YÜKSEKOKULU/

    2017 2016
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK YÜKSEKOKULU, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK YÜKSEKOKULU/

    2016 2013

Yönetimsel Görevler

  • Yönetim Kurulu Üyeliği

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2017
  • MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2016
  • Bölüm Başkanı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2017 2017

Verilen Dersler

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi II Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Hizmetleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi I Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Menü Planlaması Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

ROLE OF TOURISM IN CHANGING OF LOCAL CUISINE: QUALITATIVE STUDY IN ALANYA REGION

UYAR MEVLÜT Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel,cilt.6, ss.667-678, 2023 (TR DİZİN dergi )

YEREL MUTFAĞA ÖZGÜ NİTELİKLERİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR METAFOR ÇALIŞMASI: ALANYA ÖRNEĞİ

UYAR MEVLÜT Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online),cilt.5, ss.631-639, 2022 (TR DİZİN dergi )

ALANYA TURİZM ÇALIŞMALARI ÜZERİNE BİBLİYOMETRİK BİR ANALİZ

SOLMAZ CANSU, UYAR MEVLÜT Journal of Tourism and Gastronomy Studies,cilt.10, ss.2605-2637, 2022 (TR DİZİN dergi )

TURİSTİK ÜRÜN OLARAK YEREL MUTFAĞIN TURİST TİPLERİNİN SEYAHAT MOTİVASYONU VE SEYAHAT DENEYİMLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

UYAR MEVLÜT Journal of Tourism and Gastronomy Studies,cilt., ss.236-252, 2021 (TR DİZİN dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

Alanya Yerel Mutfağına İlişkin Bir Metafor Analizi UYAR MEVLÜT, GÖLGE ÖZGÜR

II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İSTANBUL, TÜRKİYE , ss.7-7, 2022.05.17

Profesyonel Mutfaklarda Kadın Olmak: Aşçılık Eğitimi Alan Kadın Öğrenciler Üzerine Bir Araştırma SOLMAZ CANSU, UYAR MEVLÜT

The Conferance on Managing Tourism Across Continents, , , ss.93-93, 2021.06.07

Turistik Ürün Olarak Yerel Mutfak: Turist Tipolojileri Bağlamında Bir Değerlendirme UYAR MEVLÜT

6. Uluslararası GAP Sosyal Bilimler Kongresi, , TÜRKİYE , ss.-, 2020.12.14

Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalışması ÇALIŞKAN OSMAN,NEBİOĞLU OĞUZ,UYAR MEVLÜT

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, TÜRKİYE , ss.1277-1278, 2017.05.20

Yerel Mutfağın Dönüşümü Üzerine Bir Örnek Olay Çalışması UYAR MEVLÜT,ÇALIŞKAN OSMAN

3. Uluslarası Antalya Kogresi, ANTALYA, TÜRKİYE , ss.-,

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Alanya Marina UYAR MEVLÜT

TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ CİLT I, Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.233-234, 2022

Mahmutlar UYAR MEVLÜT

TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ CİLT X, Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık , ss.67-67, 2022

Okurcalar UYAR MEVLÜT

TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ CİLT XI, Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık , ss.100-101, 2022

Alanya’da Geçmişten Günümüze Aktarılan Etnik Restoranlar UYAR MEVLÜT, SOLMAZ CANSU

FARKLI YÖNLERİYLE ALANYA'DA TURİZM, MEVLÜT UYAR, ÖZGÜR GÖLGE,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.149-158, 2022

Profesyonel Mutfaklarda Kadın Olmak: Aşçılık Eğitimi Alan Kadın Öğrenciler Üzerine Bir Araştırma SOLMAZ CANSU, UYAR MEVLÜT

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu, C.; Küçükaltan-Günlü, E.; Tuna, M.; Başoda, A.; Doğan, S.,Editör, University of South Florida M3 Center Publishing , ss.354-372, 2021

Yerel Mutfağın Dönüşümü Üzerine Bir Örnek Olay Çalışması UYAR MEVLÜT,ÇALIŞKAN OSMAN

ANTALYA’DA DOĞA VE MEDENİYET, Bedia KOÇAKOĞLU ve Diren ÇAKILCI,Editör, Palet Yayınları Konya, ss.321-327, 2020

Editörlükler

FARKLI YÖNLERİYLE ALANYA'DA TURİZM Editör

Detay Yayıncılık , ,2022

Uluslararası, Kitap, Basılı

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER