Doç. OSMAN ÇULHA

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
  • UnvanDOÇENT

İletişim Bilgileri

  • Ofis GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
  • AdresTURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Turizm İşletmeciliği

Sürdürülebilir Turizm

Turizm Planlaması

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Lisans

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ, TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ,KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENLİĞİ PR.

    2005 2001
  • Yüksek Lisans

    DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ),

    2008 2005
  • Doktora

    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR),

    2014 2008

Yaptığı Tezler

  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

    , 2005
    2005 2001
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)

    Konaklama işletmelerinde hizmet içi eğitim ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma

    İGE PIRNAR , 2008
    2008 2005
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)

    Turizmde bilgisayarlı havayolu rezervasyon ve biletleme sertifika eğitim programının algılanan kalite boyutlarının belirlenmesi

    OSMAN ERALP ÇOLAKOĞLU , 2014
    2014 2008

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2017, YÖKDİL, 76.250

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOÇENT

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/

    2019
  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./

    2019 2017
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)

    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ, DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU, ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/

    2017 2014
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ, DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU, ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR./

    2014 2012
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    YAŞAR ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, YAŞAR ÜNİVERSİTESİ/İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/

    2012 2007

Yönetimsel Görevler

  • Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2019
  • Farabi Koordinatörü

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2017
  • Fakülte Kurulu Üyeliği

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2017
  • Yönetim Kurulu Üyeliği

    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

    2015 2013
  • Bölüm Başkan Yardımcısı

    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

    2015 2014

Verilen Dersler

  • 2023-2024

    Ders Adı:Gastronomi Etkinlikleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Güncel Gastronomi Araştırmaları Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Temek Yemek Pişirme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Satın Alma Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Gastronomi Etkinlikleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Otomasyonu Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Restoran Yönetimi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Satın Alma Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Otomasyonu Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Satın Alma Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Restoran Yönetimi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Kalite Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Yiyecek-İçecek Servisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Kalite Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:İşletme Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Yetenek Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Pişirme Yöntemleri II Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek Yönetimi Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Ders Saati: 12 , Türkçe,Önlisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeciliği Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Biletleme Otomasyou Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Konaklama İşletmelerinde Kalite Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Mutfakta Kalite Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Biletleme Otomasyonu Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Ders Saati: 12 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeciliği Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemi Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Yiyecek-İçecek Otomasyonu Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemi Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeciliği Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Biletleme Otomasyonu Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Menü Planlama Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Mutfakta Kalite Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Kalite Yönetim Sistemi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Kalite Yönetim Sistemleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Mutfak Çeşitleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Mutfak Operasyonları II Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Ders Saati: 14 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeciliği Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Servisi Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Mutfak Operasyonları I Ders Saati: 18 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Mutfakta Kalite Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Kalite Yönetim Sistemleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Kalite Yönetim Sistemi Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmeciliği Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Ders Saati: 14 , Türkçe,Önlisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

Empirical Research on Determining Future Anxiety of Hotel Staff and Leave of Employment Due to Covid-19

SARIIŞIK MEHMET, ÇULHA OSMAN, ÖZBAY GÜLÇİN, CEYLAN VELİ Rosa dos Ventos - Turismo e Hospitalidade,cilt.14, ss.1266-1288, 2022 (ESCI dergi )

Turizmde Deneyim Ekonomisi Uygulamaları

ÇULHA OSMAN Alanya Akademik Bakış Dergisi,cilt.4, ss.495-519, 2020 (TR DİZİN dergi )

The Effect of Food Festival Quality on Place Attachment and Destination Recommendation Intention through Festival Experience and Festival Satisfaction: The Case of the Didim International Olive Festival

ÇULHA OSMAN Journal of Convention Event Tourism,cilt.21, ss.387-416, 2020 (ESCI, SCOPUS dergi )

Yaygın Mesleki Turizm Eğitimi İçin Algılanan Kalite Boyutlarının Belirlenmesi

ÇULHA OSMAN Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi,cilt.23, ss.485-525, 2020 (TR DİZİN dergi )

Su Altı Dalış Motivasyonu: Demografik ve Deneyimsel Özellikler Bakımından Değerlendirilmesi

ÇULHA OSMAN,GÖNÜL EREN Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi,cilt.21, ss.1271-1304, 2019 (TR DİZİN dergi )

An Assessment of the Acceptance of Government-IssuedTourism Strategies: A Case of Tourism Students

YÜKSEL ATİLA,ÇULHA OSMAN Tourism Planning Development,cilt.15, ss.166-187, 2018 (ESCI dergi )

Turizmde Kırsal Göçerlerin İzlerini Sürmek

KALKAN AYTEKİN,ÇULHA OSMAN Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi,cilt.10, ss.786-799, 2017 (EBSCO, MLA, Proquest CSA (Linguistics and Language Behavior Abstracts, Sociological Abstracts), Scientific Commons, BC ELN, Ulrichsweb, Index Islamicus, SSRN, ICAAP, Index Copernicus, J-Gate, Journal Seek, ASOS Index, Journal Database, TEI, SIOP SocIndex, Acarindex, Citefactor, GlobalImpactFactor (GIF), Pubget, DRJI and WorldCat, İSAM dergi )

”Ölmez Ağacın” Ölümsüz Lezzetleri: Didim’de Zeytin ve Zeytinyağından Hazırlanan Yöresel Yiyecekler

KALKAN AYTEKİN,ÇULHA OSMAN ASOS Journal,cilt.5, ss.252-286, 2017 (Index Copernixus International, Scientific Indexing Services, DRJI, IIJIF, Akademik Türk Dergileri Indeksi, Cite Factor, SOBIAD dergi )

Restoran İşletmelerinde Üst Düzey Çalışanlar Açısından Yöresel Yiyecekler: Faydalar, Engeller ve Satın Alma Ölçütleri

ÇULHA OSMAN,DAĞKIRAN SİMGE Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi,cilt.27, ss.195-212, 2016 (TR DİZİN dergi )

Uluslararası Zeytin Festivalinin Kalitesi ve Bölge Turizmine Katkıları: Didim Yerel Esnafı Ne Söylüyor?

ÇULHA OSMAN,KALKAN AYTEKİN Journal of Tourism and Gastronomy Studies,cilt.4, ss.132-164, 2016 (TR DİZİN dergi )

Ministers’ Statements: A Policy Implementation Instrument for Sustainable Tourism?

YÜKSEL ATİLA,YÜKSEL FİSUN,ÇULHA OSMAN Journal of Sustainable Tourism,cilt.20, ss.513-532, 2012 (SSCI dergi )

Gösterge Bilim (Semiyotik) Tekniği Kullanılarak Kanada Fotoğraflarının İncelenmesi

ÇULHA OSMAN ZKÜ Sosyal Bilimler Dergisi,cilt.7, ss.409-424, 2011 (TR DİZİN dergi )

Sektör Beklentileri ve Öğrenci Niteliklerinin Kıyaslanması: Önbüro Bölümünde Eğitim Alan Meslek Lisesi Öğrencileri Üzerinde Bir Uygulama

BALTA SABAH,ÇULHA OSMAN Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi,cilt.7, ss.6-20, 2010 (EBSCOhost, Index Copernicus dergi )

Düşük Fiyatlı Havayolu Taşımacılığı (DFHT) Sektörünün Genel Özellikleri ve Uygulanan Pazarlama Karmalarının Yapısı: Türk DFHT Firmaları Üzerinde Bir Araştırma

TANRISEVDİ ABDULLAH,ÇULHA OSMAN Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi,cilt.9, ss.65-100, 2010 (TR DİZİN dergi )

The Effects of Perceived Organizational Support on Employees’ Affective Outcomes: Evidence from the Hotel Industry

ÇOLAKOĞLU ÜLKER,ÇULHA OSMAN,ATAY HAKAN Tourism and Hospitality Management,cilt.16, ss.125-150, 2010 (ABI/INFORM, Cabi Publishing, CIRET, EBSCO Publishing, EconLit, dergi )

The Effects of Organizational Training on Organizational Commitment

BULUT ÇAĞRI,ÇULHA OSMAN International Journal of Training and Development,cilt.14, ss.309-322, 2010 (ABI/INFORM, Cabell Publishing, Emerald Management Reviews, Ergonomics, Maagement and Marketing, Prestige Research, PsycINFO dergi )

Siyasi Partiler Gözüyle Turizm

YÜKSEL ATİLA,ÇULHA OSMAN,YÜKSEL FİSUN Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi,cilt.6, ss.78-81, 2009 (EBSCOhost, Index Copernicus dergi )

Turizm Bakanları ve Söylemleri: Türkiye’nin Turizm Politikası

YÜKSEL ATİLA,ÇULHA OSMAN,EFENDİ ERGÜN,EPİK FATİH Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi,cilt.6, ss.6-25, 2009 (EBSCOhost, Index Copernicus dergi )

Otel Müşterilerinin E-Şikayetlerine Yönelik Bir İçerik Çözümlemesi

ÇULHA OSMAN,HACIOĞLU GÜNGÖR,KURT GİZEM Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi,cilt.6, ss.42-49, 2009 (EBSCOhost, Index Copernicus dergi )

Satisfaction and Loyalty of Festival Visitors

ÖZDEMİR UMUTLU GÖKÇE,ÇULHA OSMAN Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research,cilt.20, ss.359-373, 2009 (Scopus, Anbar International Management Database Articles in Hospitality and Tourism BUBL Information Service Cambridge Scientific Abstracts Centre International de Recherches et d’Etudes Touristiques Elsevier BIOBASE, GEO Abstracts EBSCO Hospitality Tourism Index EMBASE IBR (International Bibliography of Book Reviews of Scholarly Literature on the Humanities and Social Sciences) IBZ (International Bibliography of Periodical Literature on the Humanities and Social Sciences) Leisure, Recreation and Tourism Abstracts, CAB International New Zealand Bibliographic Database Scopus Citation Tracker Sport Information Resource Centre Social Planning, Policy and Development Abstracts dergi )

Kültür Turizmi Kapsamında Destekleyici Turistik Ürün Olarak Deve Güreşi Festivalleri Üzerine Bir Alan Çalışması

ÇULHA OSMAN Jounal of Yaşar University,cilt.3, ss.1827-1852, 2008 (DOAJ, WorldCat, EBSCO, OhioLink, Ulrichsweb dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

Restoran Deneyiminin Unutulan Yüzü: Deneyim Ekonomisi ÇULHA OSMAN,NEBİOĞLU OĞUZ

3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik, Mersin, TÜRKİYE , ss.685-693, 2019.08.26

“Ölmez Ağacın” Ölümsüz Lezzetleri: Didim’de Zeytin ve Zeytin Yağından Hazırlanan Yöresel Yiyecekler (Makale olarak Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi’nde 2017 yılında yayımlanan bildiridir) KALKAN AYTEKİN,ÇULHA OSMAN

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, TÜRKİYE , ss.1074-1074, 2017.05.18

Turizmde Göçerlerin İzlerini Sürmek? (Makale olarak Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi’nde 2017 yılında yayımlanmış bildiridir) KALKAN AYTEKİN,ÇULHA OSMAN

5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Muğla, TÜRKİYE , ss.81-81, 2016.05.18

Tanıtım Broşürleri Gözüyle Anadolu Yöresel Mutfakları ÇULHA OSMAN,KALKAN AYTEKİN

I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, Konya, TÜRKİYE , ss.420-435, 2015.01.30

Antecedents of Community Support for Strategic Tourism Plans Developed by the Central Institutions: Community Attitudes, Trust, and Attachment (Trust, Tourism Development and Planning isimli kitapta kitap bölümü olarak 2015 yılında yayımlanmış bildiridir) YÜKSEL ATİLA,YÜKSEL FİSUN,ÇULHA OSMAN

Changing Asian Consumption Patterns and Emerging Dilemmas: A New Research Agenda for the Next Practice in Tourism and Hospitality, Guangzhou, China., Guangzhou, ÇİN HALK CUMHURİYETİ , ss.-, 2013.12.02

Yaygın (Sertifikalı) Mesleki Turizm Eğitimi İçin Çok Boyutlu ve Hiyerarşik Kalite Modelinin Belirlenmesi: Nitel Bir Çalışma (Doktora tezi tamamlanmadan önce doktora tezinden hazırlanan bildiridir) ÇULHA OSMAN

Turizm Eğitimi Konferansı-Workshop, Ankara, TÜRKİYE , ss.382-402, 2012.09.21

Turistlerin Su Altı Dalış Motivasyonlarının Belirlenmesi ÇULHA OSMAN,UŞAKLI AHMET

Sualtı Değerleri ve Turizm Sempozyumu, Balıkesir, TÜRKİYE , ss.12-12, 2012.05.01

Konaklama İşletmelerinde Ön Büro Bölümü Meslek Standartlarına Dayalı Sahip Olunması İstenen Mesleki Nitelikler ÇULHA OSMAN,ÇAVUŞ ŞENOL

19. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Çanakkale, TÜRKİYE , ss.360-367, 2011.04.01

Turizm Öğrencilerinin Staj Sonrası Sektörde Çalışma Koşulları Hakkındaki Düşüncelerinin ve Memnuniyetlerinin Belirlenmesi ÇULHA OSMAN

11. Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, TÜRKİYE , ss.115-127, 2010.11.01

Paket Tur Şikayetlerine Yönelik Müşteri E-Şikayetleri Üzerine Bir İçerik Analizi ÇOLAKOĞLU OSMAN ERALP,ÇULHA OSMAN,EFENDİ ERGÜN

10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, TÜRKİYE , ss.1401-1416, 2009.09.01

İçsel ve Dışsal Ödüllerin Duygusal Bağlılık Üzerindeki Etkisi: İzmir İli ve Çevresindeki Kobilerde Bir Araştırma BULUT ÇAĞRI,ÇULHA OSMAN,TÜTÜNCÜOĞLU MELİH,AKSOY ERSOY

17. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Eskişehir, TÜRKİYE , ss.120-127, 2009.05.01

Hareket Yeteneği Sınırlı Kişilerin Turizme Katılımını Engelleyen Faktörler ÇOLAKOĞLU OSMAN ERALP,EĞE ZEHRA,ÇAVUŞ ŞENOL,EFENDİ ERGÜN,EPİK FATİH,ÇULHA OSMAN

Adnan Menderes Üniversitesi, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ADÜ 1. Proje Şenliği, Aydın, TÜRKİYE , ss.110-110, 2009.04.21

Konaklama İşletmelerine Yönelik Müşteri E-Şikayetleri Üzerine Bir İçerik Analizi (Makale olarak Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi’nde 2009 yılında yayımlanmış bildiridir) ÇULHA OSMAN ,HACIOĞLU GÜNGÖR,KURT GİZEM

8. Anadolu İşletmecilik Kongresi, Manisa, TÜRKİYE , ss.97-101, 2009.04.01

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Restoran İşletmelerinde İkram Kültürü: Almak İçin Mi Veriliyor? ÇULHA OSMAN, KALKAN AYTEKİN

Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, Çulha Osman,Editör, Eğitim Yayınevi İstanbul, ss.25-72, 2022

Destekleyici Turistik Ürün ÇULHA OSMAN

Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Cilt IV), Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.310-311, 2022

Öge, Tanju ÇULHA OSMAN

Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Cilt XI), Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Eğitim Yayınevi Ankara, ss.231-231, 2022

Yeni Yiyecek Arayışı ÇULHA OSMAN

Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Cilt XVI), Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.175-176, 2022

Yeni Yiyecek Korkusu ÇULHA OSMAN

Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Cilt XVI), Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.176-177, 2022

Yiyecek İlgilenimi ÇULHA OSMAN

Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Cilt XVI), Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.249-249, 2022

Basic operations with SPSS SARIIŞIK MEHMET,ÇULHA OSMAN

An SPSS Guide for Tourism, Hospitality and Events Researchers, Kaurav Rahul Pratap Singh, Gursoy Dogan, Chowdhary Nimit,Editör, Routledge , ss.-, 2021

Tanju Öge: T.C. Turizm Bankası Otellerinin Babacan Müdürü ÇULHA OSMAN

Türk Turizmine Kanat Gerenler 2 Konaklama İşletmecileri, Kozak Nazmi, Kozak Metin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.427-440, 2020

Uluslararası Sebze Doğrama Biçimleri, Özellikleri ve Yöntemleri ÇULHA OSMAN

Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi, Yenişehirlioğlu Emirhan, Gül Tolga,Editör, Paradigma Akademi Çanakkale, ss.142-176, 2020

Centrally Formulated Tourism Development Plans: Evaluations, Attitudes, and Behaviors of Excluded Community Members YÜKSEL ATİLA,YÜKSEL FİSUN,ÇULHA OSMAN,GÜZEL BERRİN,İŞÇİ CEREN

Trust, Tourism Development and Planning, Nunkoo, R., Stephen, S.L.J.,Editör, Routledge New York, ss.111-142, 2015

Uluslararası Turizm Sektöründe Stratejik Büyüme Yöntemleri: İmtiyaz Sözleşmesi (Franchising) ve Yönetim Sözleşmesi (Management Contract) ÇULHA OSMAN

Uluslararası Turizm İşletmeciliği, İge Pırnar, Onur İçöz, Osman Çulha,Editör, Nobel Yayınevi Ankara, ss.497-516, 2011

Uluslararası Turizm Ulaştırmasında Düşük Fiyatlı Hava Yolu Taşımacılığı TANRISEVDİ ABDULLAH,ÇULHA OSMAN

Uluslararası Turizm İşletmeciliği, İge Pırnar, Onur İçöz, Osman Çulha,Editör, Nobel Yayınevi Ankara, ss.307-321, 2011

Oludeniz Lagoon-Fethiye ÖZDEMİR BAYRAK GÖKÇE,ÇULHA OSMAN

Natural Heritage from West to East Case Studies from 6 EU Countries, Evelpidou, N., de Figueiredo, T., Mauro, F., Tecim, V., Vassilopoulos, A.,Editör, Springer Berlin, ss.361-365, 2010

Editörlükler

Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar Editör

Eğitim Yayınevi , ,2022

Ulusal, Kitap, Basılı

Uluslarası Turizm İşletmeciliği Yrd. Editör

Nobel Yayınevi , ,2011

Ulusal, Kitap, Basılı

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER