Dr. Öğr. Üyesi ZİBA GÜLEY

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
  • UnvanDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İletişim Bilgileri

  • Ofis GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
  • AdresRAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Post-Doktora

    TEAGASC FOOD RESEARCH CENTER Fermoy CORK/ İRLANDA, , ,

    2015 2015
  • Doktora

    EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ),

    2008 2001
  • Yüksek Lisans

    EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ),

    2001 1998
  • Lisans

    EGE ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ,SÜT TEKNOLOJİSİ PR.

    1997 1993

Yaptığı Tezler

  • , 2015
    2015 2015
  • SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)

    , 2008
    2008 2001
  • SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)

    , 2001
    2001 1998
  • SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

    , 1997
    1997 1993

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2014, YDS, 90.00000
    İngilizce : 2008, ÜDS, 82.5

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/

    2017
  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    AVRASYA ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, AVRASYA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/

    2017 2015
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    EGE ÜNİVERSİTESİ, ÖDEMİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU, EGE ÜNİVERSİTESİ/ÖDEMİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU/GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/

    2015 2010
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    EGE ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, EGE ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/

    2000 1998

Yönetimsel Görevler

Verilen Dersler

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE317 Food and Nutrition Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE437 Microbiology and Technology of Fermented Foods Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE433 Milk and dairy Technology Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE402 Graduation Project Ders Saati: 6 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE208 Microbiology Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE513 Laktik Asit Bakterileri Ders Saati: 4 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE513 Lactic Acid Bacteria Ders Saati: 4 , İngilizce,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE401 Food Industry By-Products Valorization Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE313 Food Packaging Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:FDE213 Technical Report Writing and Prasentation Skills Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE437 Microbiology and Technology of Fermented Foods Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE433 Milk and dairy Technology Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE402 Graduation Project Ders Saati: 6 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE304 Instrumental Analysis Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE208 Microbiology Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:GSB117 Müzik Kültürü Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:ETK101E Engineering Ethics Ders Saati: 1 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE431 Fruit and Vegetable Technology Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE213 Technical Report Writing and Presentation Skills Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:FDE313 Food Packaging Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:MET346 Akademik Yazım ve Sunuş Teknikleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:FDE437 Microbiology and Technology of Fermented Foods Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:FDE304 Instrumental Analysis Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:FDE208 Microbiology Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Süt ve Süt Ürünleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:FDE213 Technical Report Writing and Presentation Skills Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:FDE313 Food Packaging Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:FDE213 Technical Report Writing and Presentation Skills Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:FDE208 Microbiology Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Biyoteknoloji Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Süt Teknolojisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Süt Mikrobiyolojisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Süt Mikrobiyolojisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Hijyen ve Sanitasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:Kalite Güvencesi ve Standartları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2012-2013

    Ders Adı:çiğ süt analizleri Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Hijyen ve Sanitasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Süt Mikrobiyolojisi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Kalite Güvencesi ve Standartları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Çiğ Süt Analizleri Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Yöresel Peynir Teknolojisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Tereyağı Teknolojisi Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:İçme Sütü ve Konsantre Süt Ürünleri Teknolojisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Peynir Teknolojisi Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Süt Ürünleri Analizleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Laboratuvar Teknikleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2011-2012

    Ders Adı:Mikrobiyoloji Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2010-2011

    Ders Adı:Süt Mikrobiyolojisi Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2010-2011

    Ders Adı:Hijyen ve Sanitasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2010-2011

    Ders Adı:Çiğ Süt Analizleri Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2010-2011

    Ders Adı:Kalite Güvencesi ve Standartları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

Diversity of the Microbiota of Traditional Izmir Tulum and Izmir Brined Tulum Cheeses and Selection of Potential Probiotics

GÜLEY ZİBA, Fallico Vincenzo, Cabrera Rubio Raul, O'Sullivan Daniel, Marotta Mariarosaria, Pennone Vincenzo, Smith Sandra, Beresford Tom Foods MDPI,cilt.12, ss.-, 2023 (SCI-Expanded dergi )

Identification of Streptococcus infantarius subsp. infantarius as the species primarily responsible for acid production in Izmir Brined Tulum Cheese from the Aegean Region of Türkiye

GÜLEY ZİBA, Fallico Vincenzo, Cabrera Rubio Raul, Cotter Paul D., Beresford Tom Food Research International,cilt.160, ss.-, 2022 (SCI-Expanded dergi )

Modification of fast-slow differential agar medium for selective isolation of potential starter lactic acid bacteria from cheese

GÜLEY ZİBA, Fallico Vincenzo, Beresford Tom MethodsX,cilt.9, ss.-, 2022 (ESCI, PubMed Central, Scopus, DOAJ dergi )

L. lactis subsp. lactis of Cheese Origin Based Microbial Fuel Cell

Avcı Okan, Tepeli Büyüksünetçi Yudum, GÜLEY ZİBA, ANIK ÜLKÜ ChemistrySelect,cilt.6, ss.-, 2021 (SCI-Expanded dergi )

The colostrum quality and composition of simmental and brown swiss heifers

YAYLAK ERDAL,GÜLEY ZİBA,KULAY TANER,ŞAYAN YILMAZ Bioscience Journal,cilt.34, ss.368-377, 2018 (SCI-Expanded dergi )

Lactic acid bacteria flora of konya kuflu cheese a traditional cheese from Konya province in Turkey

GÜLEY ZİBA,UYSAL HARUN RAŞİT,SEVDA KILIÇ Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences,cilt.4, ss.238-242, 2015 (Google Scholar, Electronic Journals Library dergi )

Doğal Yolla Küflendirilen Bazı Geleneksel Peynirlerde Aflatoksin M1 Aflatoksin B1 ve Aflatoksin Üreten Küflerin Varlığının Araştırılması

GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN, KILIÇ SEVDA Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,cilt.50, ss.145-152, 2013 (Google scholar dergi )

Sütçülük Artıkları ve Çevre

GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN Gıda Teknolojisi,cilt.9, ss.72-, 2005 (Google dergi )

Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin Oluşturan Küfler Aflatoksin Üretimi ve Aflatoksinler Üzerine Etkileri

GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN, KILIÇ SEVDA Akademik Gıda,cilt., ss.41-45, 2004 (Google dergi )

Düşük Kalorili Yoğurt Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı

UYSAL HARUN, KINIK ÖZER, AKBULUT NECATİ, GÜLEY ZİBA Gıda,cilt.28, ss.631-635, 2003 (Google dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

Probiotic Foods for Healthy Life: Present Status and Future Perspectives. GÜLEY ZİBA

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research Alanya/Antalya, , , ss.-, 2108.12.19

Dietary polyphenols as potential prebiotics GÜLEY ZİBA

5th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food, Nanchang, ÇİN HALK CUMHURİYETİ , ss.-, 2021.08.25

Peynir Mikroflorasının Belirlenmesinde Metagenomik Analizlerin Kullanımı: Beyaz Peynir ve Ezine Peyniri Mikrobiyomları Üzerine Bir Ön Araştırma GÜLEY ZİBA, O'Sullivan Daniel, Cabrera Rubio Raul, Cotter Paul, Hickey Rita, Beresford Tom, Fallico Vincenzo

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, TÜRKİYE , ss.-, 2019.04.25

Metagenomics and High-Throughput Sequencing Methods: Applications in Food Microbiology. GÜLEY ZİBA

13th International Conference of Food Physicists, Antalya/Türkiye, , , ss.-, 2018.10.23

In vitro Inhibition of Clostridium tyrobutyricum Strains by Lactic Acid Bacteria Isolates of Cheese Origin ÖZTÜRK BURCU,BULUT ALBAYRAK ÇİSEM,GÜLEY ZİBA,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM

6. Gıda Güvenliği Kongresi, VI. Food Safety Congress, , TÜRKİYE , ss.-, 2018.05.03

Anticlostridial properties of Lactobacillus strains of cheese origin and reference strain (P109) BULUT ALBAYRAK ÇİSEM,ÖZTÜRK BURCU,GÜLEY ZİBA,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM

19th International Conference on Bacilli Gram-Positive Bacteria, Berlin, ALMANYA , ss.-, 2017.06.11

Comparison of Some Properties of Yoghurt Produced With Different Lactic Bacteria Cultures Kılıç Sevda, UYSAL HARUN RAŞİT, Arslan Filiz, GÜLEY ZİBA

International Dairy Symposium, ISPARTA, TÜRKİYE , ss.-, 2004.05.24

Effects of Using Starter Culture on Some Properties of Halloumi Cheese GÜLEY ZİBA, AKBULUT NECATİ

International Dairy Symposium, ISPARTA, TÜRKİYE , ss.222-225, 2004.05.24

Antimikrobiyaller ve Süt Teknolojisindeki Önemi GÜLEY ZİBA, AKBULUT NECATİ

VI Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, , TÜRKİYE , ss.-,

Mikotoksinlerin Mikrobiyal Detoksifikasyonu GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN, KILIÇ SEVDA

Mikotoksinler Biyoteknolojisi; Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı, , TÜRKİYE , ss.-,

Organik Ekolojik Süt ve Süt Ürünleri Üretimi GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN, KILIÇ SEVDA

Uluslararası Organik Hayvansal Üretim ve Gıda Güvenliği Kongresi, , , ss.-,

Dairy Plants Wastes and Environment GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN

X. European Ecological Congress, , , ss.-,

Effect of Proteolytic Enzymes and Lactic Cultures on Formation of Biogenic Amines During İzmir Tulum Cheese Ripening UYSAL HARUN, KILIÇ SEVDA, KAVAS GÖKHAN, GÜLEY ZİBA, ÇELİKEL NAZAN

8th Symposium on Lactic Acid Bacteria, , , ss.-,

İzmir Tulum Peynirinde Starter Kültür Kullanımının Biyojen Amin Oluşturma Etkisi KILIÇ SEVDA, UYSAL HARUN, KAVAS GÖKHAN, ÜREN ALİ, GÜLEY ZİBA, KAVAS NAZAN

15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, , TÜRKİYE , ss.-,

Peynir Orijinli Laktik Asit Bakterilerinin İdentifikasyonunda Yöntem Karşılaştırması GÜLEY ZİBA, UYSAL HARUN, KILIÇ SEVDA, HARSA ŞEBNEM

15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, , TÜRKİYE , ss.-,

Growth and Aflatoxin Production of Aspergillus flavus in the Presence of Lactic Acid Bacteria Isolated from Naturally Ripened Mouldy Cheeses GÜLEY ZİBA,UYSAL HARUN RAŞİT,Kılıç Sevda

ISM Conference 2009, Global Discussion Form on: Worldwide Mycotoxin Reduction in Food and Feed Chains, , , ss.-,

Intelligent Packaging of Food Products UZUNLU SİNAN, GÜLEY ZİBA

International Congress on Agriculture in Alanya , Agriculture in the World (ICAAW), ANTALYA, TÜRKİYE , ss.-,

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Editörlükler

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER