Dr. Öğr. Üyesi SERTAÇ SERT

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
  • UnvanDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İletişim Bilgileri

  • Ofis GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
  • AdresTURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Otel İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Doktora

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR),

    2017 2012
  • Yüksek Lisans

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ (YL) (TEZLİ),

    2012 2009
  • Lisans

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ, TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ,KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENLİĞİ PR.

    2009 2005

Yaptığı Tezler

  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)

    Otel işletmelerinde çalışan işgörenlerin iş özellikleri ve örgütsel yapı algılarının yabancılaşma düzeylerine etkisi

    SERDAR TARAKÇIOĞLU , 2017
    2017 2012
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ (YL) (TEZLİ)

    Otel işletmelerinde işgörenlerin iş doyumları ile müşterilerin hizmet kalitesi algılarının analizi: Tokat ilindeki 4 yıldızlı otellerde bir uygulama

    HAKAN KOÇ , 2012
    2012 2009
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

    , 2009
    2009 2005

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2009, KPDS, 61

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/

    2017
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ, ZİLE DİNÇERLER TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU, GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİLE DİNÇERLER TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ PR./

    2017 2009

Yönetimsel Görevler

Verilen Dersler

  • 2022-2023

    Ders Adı:Araştırma Yöntemleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Stratejik Yönetim Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:İşletme Bilimine Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:İnsan Kaynakları Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Temel Yemek Pişirme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çalışan İlişkileri Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:TEMEL YEMEK PİŞİRME II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:STRATEJİK YÖNETİM Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:TEMEL YEMEL PİŞİRME II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:TEMEL YEMEK PİŞİRME I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:TEMEL YEMEK PİŞİRME I Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

SEFERİHİSAR DA SU ALTI DALIŞ TURİZMİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA (A RESEARCH ON SCUBA DIVING TOURISM IN SEFERİHİSAR)

HAZARHUN EDA, KOÇAK BİLGİN YASEMİN, ÇETİNSÖZ BURÇİN CEVDET, SERT SERTAÇ Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT,cilt., ss.707-725, 2023 (Index Copernicus dergi )

Destinasyon Pazarlamasında İmaj Algısı: Kırıkkale Örneği (Image Perception in Destination Marketing: The Case of Kırıkkale)

NALÇACI İKİZ AYLİN, SERT SERTAÇ Journal of Business Research - Turk,cilt., ss.1834-1851, 2023 (DOAJ dergi )

Sağlık Çalışanlarının Sağlık Turizmi Farkındalık Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

ÖZTÜRK YAKUP, AYDIN TOLGA, SERT SERTAÇ Tarih Okulu Dergisi,cilt.16, ss.-, 2023 (Index Copernicus dergi )

Kırsal Turizmde Seyahat Memnuniyeti ve Tavsiye Etme Davranışı Üzerine Bir İçerik Analizi

AYAZ NURETTİN, SERT SERTAÇ, PINAROĞLU BURAK Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi,cilt.6, ss.89-105, 2023 (Index Copernicus International, ResearchBible, DRJI, Udledge dergi )

Yabancılaşmanın Umutsuzluk İle İlişkisi: Alanya'daki Gençler Üzerine Bir Araştırma

YILDIRIM EMİNE, ARSLAN ÖMER EMRE, SERT SERTAÇ Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi,cilt.7, ss.170-195, 2023 (Academic Resource Index-ResearchBib dergi )

Otel İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin İş Özellikleri ve Örgütsel Yapı Algılarının Yabancılaşma Düzeylerine Etkisi

SERT SERTAÇ,TARAKÇIOĞLU SERDAR Turizm Akademik Dergisi,cilt.6, ss.1-16, 2019 (TR DİZİN dergi )

Konaklama İşletmeleriyle İlgili İnternet Sitelerinde Yer Alan Yorumların Tüketici Karar Sürecine Etkisi Ankara da Çalışan Öğretim Elemanları Üzerine Bir Araştırma

DOĞAN SAİT,SERT SERTAÇ,TUTAN ERCAN Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi,cilt.12, ss.175-191, 2016 (EBSCO dergi )

Açıkta Satılan Gıdalar Öğrencilerin Görüşleri ve Tercih Etme Nedenleri Üzerine Bir Araştırma

SERT SERTAÇ, Kapusuz Filiz Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi,cilt.5, ss.25-35, 2010 (Endekste taranmıyor dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

Otel İşletmelerinde Örgüt Yapısı Mekanik mi, Organik mi? SERT SERTAÇ

6. International Management and Social Research Conference, İstanbul, TÜRKİYE , ss.114-115, 2021.01.20

Otel işletmelerinde çalışan işgörenlerin intikam davranışları SERT SERTAÇ,YILDIRIM MUSTAFA

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, TÜRKİYE , ss.-, 2017.11.26

Turizmde Lisans Eğitiminde Turizm Fakültelerinin Kurulması ve Bölüm İsimleri Üzerine Bir İnceleme SERT SERTAÇ,TARAKÇIOĞLU SERDAR

14. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, TÜRKİYE , ss.577-587, 2015.04.30

Turizmin Disipliner Gelişiminde İntihal Engeli Turizm Alanındaki Lisansüstü Tezlerde 2012 2014 Yapılan Atıflar Üzerine Bir İnceleme SERT SERTAÇ

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, TÜRKİYE , ss.133-144, 2014.11.20

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Öğrencilerin Memnuniyet Düzeyleri ile Not Ortalamaları Arasındaki İlişki SERT SERTAÇ

Turizm Eğitimi Konferans/Workshop, ANKARA, TÜRKİYE , ss.214-225, 2012.12.20

Turizmin Bilimsel Konumuna İlişkin Akademisyenlerin Tutumları Üzerine Bir Araştırma SERT SERTAÇ, NALÇACI İKİZ AYLİN

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, ANTALYA, TÜRKİYE , ss.520-535, 2012.04.30

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Gastronomi Turizmi ve Soslar SERT SERTAÇ

A'dan Z'ye Gastronomi Turizmi, Ayaz, Nurettin,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.165-186, 2023

Havayolu İşletmeleri SERT SERTAÇ

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye: Turizmin ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, İçöz Orhan, Uysal Muzaffer,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.205-205, 2019

Tarifeli Sefer SERT SERTAÇ

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye: Turizmin ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, İçöz Orhan, Uysal Muzaffer,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.483-483, 2019

Havayolu Kiralık Taşıyıcıları SERT SERTAÇ

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye: Turizmin ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, İçöz Orhan, Uysal Muzaffer,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.205-205, 2019

Balon İşletmeleri SERT SERTAÇ

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye: Turizmin ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, İçöz Orhan, Uysal Muzaffer,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.203-203, 2019

Moda Turizmi SERT SERTAÇ

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye: Turizmin ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, İçöz Orhan, Uysal Muzaffer,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.342-342, 2019

Türk Mutfağının Sektör ve Turizm Alanındaki Yeri (Turizmci Gözüyle) SERT SERTAÇ

Türk Mutfağı, Şanlıer Nevin, Sürücüoğlu Metin Saip,Editör, Hedef CS Yayıncılık Ankara, ss.135-145, 2019

Türkiye Ekonomisinde Turizm SERT SERTAÇ

Turizm Ekonomisi, Dilek Şahin, Ali Turan Bayram,Editör, Değişim Yayınları İstanbul, ss.219-240, 2018

Disiplin ve Şikâyet Yönetimi GÜRİPEK EDİZ,SERT SERTAÇ

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Şahin Perçin Nilüfer, Güzel Berrin, Aydın Tükeltürk Şule,Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım İstanbul, ss.397-408, 2016

Editörlükler

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    • En İyi Bildiri Ödülü

      2012

      VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER