Doç. EMİRHAN YENİŞEHİRLİOĞLU

Doç. EMİRHAN YENİŞEHİRLİOĞLU

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
  • UnvanDOÇENT

İletişim Bilgileri

  • Ofis GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
  • AdresTURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Turizmde Çevre Yönetimi

Turizm Planlaması

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Lisans

    KATHOLIEKE HOGESCHOOL ZUID-WEST-VLAANDEREN, , ,

    2010 2009
  • Yüksek Lisans

    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ),

    2013 2011
  • Doktora

    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR),

    2017 2013
  • Lisans

    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ,TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PR.

    2011 2007
  • Lisans

    ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ,TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) (ÜCRETLİ)

    2007 2005

Yaptığı Tezler

  • , 2010
    2010 2009
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)

    Engelli turistlerin konaklama işletmelerinde kabul görme düzeyine yönelik algılama ve sorunlar: Karşılaştırmalı nitel bir araştırma

    DOÇ. DR. OĞUZ TÜRKAY , 2013
    2013 2011
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)

    Konaklama işletmelerinde yeşil çözümlerin entegrasyonu: Sertifikasyon, talep ve örnek uygulama bağlamında bir analiz

    Oğuz Türkay , 2017
    2017 2013
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

    , 2011
    2011 2007
  • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

    , 2007
    2007 2005

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2017, YÖKDİL, 78.75

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOÇENT

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./

    2022
  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/

    2017
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU, YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/

    2017 2013
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU, HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/

    2013 2013

Yönetimsel Görevler

  • Erasmus Koordinatörü

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2017
  • Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2020
  • Fakülte Kurulu Üyeliği

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2020
  • Bölüm Başkanı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2019 2017

Verilen Dersler

  • 2021-2022

    Ders Adı:Gastronomi Tarihi Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Pastacılık II Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Pastacılık II Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Turizm Pazarlaması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Sağlık Turizminde Pazarlama Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Gastronomiye Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Pastacılık I Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:İşletme Bilimine Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Gastronomi Tarihi Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Turizme Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Gastronomiye Giriş Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:İşletme Bilimine Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Pastacılık I Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Turizme Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:İş Etiği Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Gastronomi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Turizm Pazarlaması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Sağlık Hizmetleri Pazarlaması Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Gıda ve Sürdürülebilrilik Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Turizme Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Turizm Pazarlaması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Gastronomiye Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Gastronomi Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Turizme Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Etik Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Toplantı ve Kongre Turizmi Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:İş Etiği Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:İşletme Bİlimine Giriş Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Kat Hizmetleri Yönetimi Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Genel Pazarlama Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

A preliminary study on patulin contamination in spirit drinks

GÖLGE ÖZGÜR, YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, KABAK BÜLENT Food Additives & Contaminants: Part B,cilt.15, ss.152-157, 2022 (SCI-Expanded dergi )

TANDIR ÇORBASI, ISPANAKLI BULGURLU BORANİ, SİRKENCUBİN VE BADEM HELVASININ AKDENİZ DİYETİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, KALAYCI İLKE Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi,cilt., ss.-, 2021 (Asos Index, DergiPark, Academic Journal Index, dergi )

Turizm Endüstrisinde Hayvan Kullanımı: Yıkıcı-Yıkıcı Olmayan Temas Temelli Yaklaşım

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, CİHANGİR EMİNE OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi,cilt.18, ss.-, 2021 (TR DİZİN dergi )

GEÇİŞ EKONOMİLERİNDE TURİZM GELİRLERİNİN EKONOMİK BÜYÜMEYE ETKİSİ

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, BAYAT TAYFUR Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi,cilt.19, ss.353-363, 2021 (TR DİZİN dergi )

Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin Konaklama İşletmelerinde Kullanımı ve Turizm Arzındaki Paradigma Kırılması: Avusturya Stadhale Hotel İncelemesi

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, TÜRKAY OĞUZ Turk Turizm Arastirmalari Dergisi,cilt.5, ss.623-641, 2021 (TR DİZİN dergi )

Turizm Öğrencilerinin Engelli Bireylere ve Engelli Turizmine Bakış Açılarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

SOLMAZ SEYİT AHMET,YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN Turk Turizm Arastirmalari Dergisi,cilt.4, ss.476-487, 2020 (TR DİZİN dergi )

Covid 19 Pandemisinin Türkiye İç Turizmine Yansımaları: Değişen Talep Üzerine Bir Araştırma

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, SALHA HAMİDE İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi,cilt.19, ss.355-368, 2020 (TR DİZİN dergi )

Tourism Revenue and Economic Growth Relation in Turkey: Evidence of Symmetrical, Asymmetrical and the Rolling Window Regressions

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,TAŞAR İZZET,BAYAT TAYFUR Journal of Economic Cooperation and Development,cilt.41, ss.-, 2020 (SCOPUS dergi )

The Relationship Between Tourism Income and Financial Development in The MenaCountries

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,BAYAT TAYFUR JOURNAL OF BUSINESS RESEARCH - TURK,cilt., ss.-, 2019 (TR DİZİN dergi )

FİNANS VE TURİZM SEKTÖRÜ İLİŞKİSİNE EKONOMETRİK BİR BAKIŞ

KARHAN GÖKHAN,YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi,cilt., ss.-, 2019 (Academic Resource Index, Scientific Indexing Services, Eurasion Scientific Jornal Index, SOBIAD.rnal Index, SOBIAD. dergi )

A CONCEPTIONAL RESEARCH ON DETERMINING THE TOURISM POTENTIAL OF ELECTRONIC SPORTS EVENTS: E-SPORTS TOURISM

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ERDOĞAN ÇAĞRI,ŞAHİN SEDAT,ULAMA ŞEVKİ Kesit Akademi,cilt.16, ss.341-353, 2018 (SOBIAD, Academic Keys, tei-Türk Eğitim İndeksi, ROOTINDEXING, SCILIT, RESEARCH JOURNAL IMPACT FACTOR, WORLDCAT, SCIENTIFIC INDEXING SERVICES, SCIENCEGATE, MIAR, SAJI, ISI, RESEARCHGATE dergi )

İşgörenlerin Örgütsel Sessizlik Düzeylerinin Örgütsel Bağlılıklarına Etkisi Tekirdağ daki Yiyecek İçecek İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma

SALHA HAMİDE,CİNNİOĞLU HASAN,YAZIT HASİBE,YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN Balkan and Near Eastern Journal of Social Sciences,cilt., ss.-, 2016 (EBSCO, ResearchBib, ASOS, Directory of Abstract Indexing for Journals, Eurasian Scientific Index dergi )

Politik Krizlerin Turizm Talebi Üzerindeki Etkisine Yönelik Bir Araştırma Rusyanın Değişen Yüzü Ve Bu Değişimin Türkiye Turizmine Etkileri

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,SALHA HAMİDE,ŞAHİN SEDAT Balkan and Near Eastern Journal of Social Sciences,cilt., ss.-, 2016 (EBSCO, ResearchBib, ASOS dergi )

Engelli Turizmi Kapsamında Müzelerde Ulaşılabilir Uygulamaların Tespitine İlişkin Karşılaştırmalı Bir Analiz

BAŞ MERVE,YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ZENGİN BURHANETTİN Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi,cilt., ss.-, 2015 (Endekste taranmıyor dergi )

Politik Krizlerin Turizm Talebi Üzerine Bir Araştırma: Mısır Turizmi

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ERDOĞAN ÇAĞRI,POLAT SERKAN,SARIIŞIK MEHMET Akademik Turizm ve Yönetim Araştırmaları Dergisi,cilt., ss.-, 2013 (Endekste taranmıyor dergi )

Engelli Turistlerin Konaklama İşletmelerinde Kabul Görme Düzeyine Yönelik Algılama ve Sorunlar: Karşılaştırmalı Nitel Bir Araştırma

YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, TÜRKAY OĞUZ Akademik Turizm ve Yönetim Araştırmaları Dergisi,cilt.1, ss.-, 2013 (Endekste taranmıyor dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

TURİZM İŞÇİLERİNİN REKREATİF VE MEDİKAL AMAÇLI MARİJUHANNA KULLANIM ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, GÖLGE ÖZGÜR

2. ULUSLARARASI AŞÇI DEDE ATEŞBÂZ-I VELÎ SEMPOZYUMU, , TÜRKİYE , ss.-, 2022.09.23

Anadolu Selçuklu Yemeklerinin Akdeniz Diyeti Kapsamında İncelenmesi: Ispanaklı Bulgurlu Borani, Sirkencubin, Badem Helvası Üzerine Bir Analiz YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, KALAYCI İLKE

1. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu “Akdeniz Gastronomi Kültürü”, , TÜRKİYE , ss.-, 2021.02.19

Engelli Turizmi Potansiyeli üzerine bir araĢtırma:Engelsiz Şehir Alanya Örneği YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,Büyükşahin Mehtap

3. Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, , , ss.-, 2019.09.28

Tourism Procedures Post Terrorist Attack: Methods to Alleviate NegativeEffects of Terrorism Al Haddar Mohammed,YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, , , ss.-, 2017.12.01

Unesco Dünya Miras Listesi’nin Kültürel Miras Alanlarındaki Ziyaretçi Sayılarına Etkisi ARSLAN KALAY HACER,YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, , , ss.-, 2017.05.19

Kültürel Miras Yönetiminde Bir Çatışma Unsuru: Turizm YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ARSLAN KALAY HACER

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, , , ss.-, 2017.05.19

TURİZM ENDÜSTRİSİNDE HAYVAN KULLANIMI:KURAMSAL BİR MODEL ÖNERİSİ YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,CİHANGİR EMİNE

Al Farabi I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, , , ss.-, 2017.05.11

Elektronik Spor Etkinliklerinin Turizm Potansiyelini Belirlemeye Yönelik Kavramsal Bir Çalışma e Spor Turizmi YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ERDOĞAN ÇAĞRI,ŞAHİN SEDAT,ULAMA ŞEVKİ

2nd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, , , ss.-, 2015.05.03

Konaklama İşletmelerinde Yeşil Enerji Uygulamaları YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, TÜRKAY OĞUZ

XIII. Geleneksel Turizm Paneli, , , ss.101-110, 2014.04.11

ÖRGÜTSEL YABANCILAŞMANIN ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIK DAVRANIŞI ÜZERİNE ETKİLERİ: İSTANBUL’DA YERLEŞİK OTEL ÇALIŞANLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, SOLMAZ SEYİT AHMET, TÜRKAY OĞUZ, ÜNAL AYDIN

1. ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ KONGRESİ, , , ss.-, 2013.11.15

Sakarya'da Faaliyet Gösteren Seyahat Acentaları'nın Pazar Odaklılık Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, TÜRKAY OĞUZ

XI. Geleneksel Turizm Paneli, , , ss.51-68, 2012.04.16

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

İKLİM VE GASTRONOMİ YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN, SALHA HAMİDE

GASTRO - COĞRAFYA, Doç. Dr. Oğuz Diker, Prof. Dr. Nuray Türker, Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Doç. Dr. Duran Cankül, Prof. Dr. Rahman Temizkan,Editör, Detay Yayıncılık , ss.38-47, 2023

Doxey Rahatsızlık Endeksi Kapsamında Bir İnceleme: Alanya Örneği YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

Destinasyon Konulu Güncel Araştırmalar - I, ,Editör, Çizgi Yayınevi , ss.-, 2021

Madde YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

Gastronomi Sözlüğü - A’dan Z’ye, Mehmet Sarıışık, Mehmet Ceylan, Gülçin Özbay,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.1-584, 2020

İnsan ve Yemek YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi, Emirhan Yenişehirlioğlu, Tolga Gül,Editör, Paradigma Akademi Çanakkale, ss.1-2, 2020

Asymmetrıc Relatıonshıp Between Tourısm And Economıc Growth In Turkey” YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,BAYAT TAYFUR

Emprical Studies on Growth, Dr. Gökhan KARHAN Dr. Mücahit ÇAYIN Dr. Yunus AÇCI,Editör, Gazi Kitabevi Ankara, ss.63-70, 2018

Turkish Tourism Policy after the Year 2000 YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

POLITICAL ECONOMY THEORY AND PRACTICE FOR TURKEY, Mücahit ÇAYIN,Editör, Gazi Kitapevi , ss.-, 2018

İLETİŞİM ARACI OLARAK RENKLER VE KIYAFETLER YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

Turizm İletişimi, Serkan Şengül, Oğuz Türkay, Şevki Ulama,Editör, Detay Yayıncılık , ss.-, 2018

Turizmin Sosyo-Kültürel Çevreye Etkilerinin Yönetilmesi YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

Turizmde Politika ve Stratejiler, Orhan Batman, Oğuz Türkay, Şevki Ulama,Editör, Değişim , ss.-, 2018

Küreselleşme Kararını Etkileyen Faktörler YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN

Uluslararası Otel İşletmeciliği, Orhan Batman,Editör, Değişim , ss.-, 2015

Editörlükler

Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi Editör

Paradigma Akademi , Endekste taranmıyor ,2020

Uluslararası, Kitap, Basılı

Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi Editör

Paradigma Akademi , Endekste taranmıyor ,2020

Uluslararası, Kitap, Basılı

Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi Editör

Paradigma Akademi , ,2020

Ulusal, Kitap, Basılı

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER