Öğr. Gör. SAMET AK

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
  • UnvanÖĞRETİM GÖREVLİSİ

İletişim Bilgileri

  • Ofis GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
  • AdresTURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Gastronomi

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Doktora

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR),

    2019
  • Yüksek Lisans

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ),

    2019 2017
  • Lisans

    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU, YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ,YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ PR.

    2013 2008

Yaptığı Tezler

  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)

    ,
    2019
  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)

    Turist odaklı restoranlar üzerine bir olgubilim çalışması

    OĞUZ NEBİOĞLU , 2019
    2019 2017
  • YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

    , 2013
    2013 2008

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2020, YÖKDİL, 78.75

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/

    2020

Yönetimsel Görevler

  • Bölüm Başkan Yardımcısı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2022

Verilen Dersler

  • 2022-2023

    Ders Adı:Mutfakta Sayısal Dönüşümler Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Şeker ve Çikolatalar Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Dünya Mutfakları 1 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Türk ve Dünya Mutfakları Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yaratıcı Yemek Yapımı Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Dünya Mutfakları 2 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Türk Mutfağı 2 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Şeker ve Çikolatalar Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Dünya Mutfakları 1 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Türk Mutfağı 1 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Türk ve Dünya Mutfakları Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yaratıcı Yemek Yapımı Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Dünya Mutfakları 2 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Türk Mutfağı 2 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Şeker ve Çikolatalar Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Dünya Mutfakları 1 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Türk Mutfağı 1 Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant?

NEBİOĞLU OĞUZ, AK SAMET Journal of Yaşar University,cilt.16, ss.17-29, 2021 (TR DİZİN dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

How is the new product development process performed in a fast-casual restaurant? NEBİOĞLU OĞUZ,AK SAMET

MTCON’20 Conference on Managing Tourism Across Continents, , , ss.490-500, 2020.09.10

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Alanya Mutfak Kültürü NEBİOĞLU OĞUZ, AK SAMET

Alanya Kadim Medeniyetler Kalesi, Orhan Karaoğlu,Editör, Vakıfbank Kültür Yayınları İstanbul, ss.287-308, 2023

Gastronomik Kimlik ve Turizm İlişkisi: Birden Fazla Gastronomik Kimlikten Söz Etmek Mümkün müdür? AK SAMET

Tadın Gücü - Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Yeniden Düşünmek, Doç. Dr. Oğuz Nebioğlu,Editör, Nobel Bilimsel Eserler , ss.9-34, 2022

Yemek, Kültür ve Turizm Arasındaki İlişkiler ARMAN ADEM, AK SAMET

Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ,Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. ANKARA, ss.1-24, 2021

Temel Çikolata Bilgisi ve Kullanımı AK SAMET

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar - 1, Adem Arman ve Alper Kurnaz,Editör, Paradigma Akademi ÇANAKKALE, ss.207-222, 2021

Kırsal Kalkınma Aracı Olarak Coğrafi İşaretli Yiyecekler AK SAMET

Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Adem Arman ve Özkan Erdem,Editör, Oğlak Yayınlıcılık ve Reklamcılık Ltd. Şti. İSTANBUL, ss.237-250, 2021

Editörlükler

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER