Öğr. Gör. HAKAN GÖRÜR

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.
  • UnvanÖĞRETİM GÖREVLİSİ

İletişim Bilgileri

  • Ofis OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
  • AdresGAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Çalışma/ Uzmanlık Alanları

Gastronomi

Konaklama ve Turizm

Yiyecek ve İçecek İşletmeleri

Turizm Yönetimi

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Gastronomi

Sürdürülebilir Turizm

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Doktora

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR),

    2019 2019
  • Yüksek Lisans

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ),

    2019 2017
  • Lisans

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ,GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR.

    2017 2010

Yaptığı Tezler

  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)

    , 2019
    2019 2019
  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)

    Destinasyon yiyecek imajı ölçeğinin geliştirilmesi

    CEM OKTAY GÜZELLER , 2019
    2019 2017
  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

    , 2017
    2017 2010

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2017, e-YDS, 58.75000

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/İKRAM HİZMETLERİ PR./

    2021 2021
  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ/İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. (TAM BURSLU)/

    2021 2019

Yönetimsel Görevler

  • Bölüm Başkan Yardımcısı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2021
  • Program Başkanı

    2021 2019
  • Bölüm Başkanı

    2021 2019

Verilen Dersler

  • 2021-2022

    Ders Adı:Gastronomide Yeni Yaklaşımlar Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Baharat ve Otlar Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Mutfak Hizmetleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Alakart Mutfak Uygulamaları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Türk Mutfak Kültürü Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Pişirme Yöntemleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Mutfak Ürünleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Açık Büfe Uygulamaları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Mesleki Uygulamalar I Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Soğuk Mutfak Teknikleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Soğuk Mutfak Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Pişirme Yöntemleri I Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Mesleki Uygulamalar II Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Soğuk Mutfak Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Menü Planlama Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Pastane Ürünleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Pişirme Yöntemleri I Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Mutfak Organizasyonu Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Mutfakta Kalite Yönetimi Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

Analysing Food Image Branding of Turkey From Instagram Social Media Platform

GÖRÜR HAKAN, ATABAY LEYLA, GÜZELLER CEM OKTAY Journal of Tourism and Gastronomy Studies,cilt.9, ss.24-46, 2021 (TR DİZİN dergi )

Development of the destination food image scale (DFIS) and examination of measurement invariance by gender

GÖRÜR HAKAN, GÜZELLER CEM OKTAY British Food Journal,cilt.123, ss.1681-1704, 2020 (SCI dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Gastronomi İmajı Nasıl Şekillenir? Turist ve Destinasyon Perspektifinden Gastronomi İmajının Gelişimi Üzerine Kuramsal Bir Model Önerisi GÖRÜR HAKAN

Tadın Gücü: Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Yeniden Düşünmek, Nebioğlu Oğuz,Editör, Nobel Bilimsel Eserler Ankara, ss.35-58, 2022

Editörlükler

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

  • Destinasyon Yiyecek İmajı Ölçeğinin Geliştirilmesi

    Günümüzde turizmin önemli bir parçası olan yiyecek üretimi ve tüketimi küresel bir sanayi haline gelmiştir. Yiyecek, destinasyon imajını etkileyen bir faktör olarak görülmesine rağmen, destinasyonlar için başlı başına bir imaj unsuru oluşturmaktadır. Çünkü, destinasyon yiyecekleri ana motivasyon kaynağı da olsa, sadece fizyolojik ihtiyaçları karşılamak içinde olsa turist motivasyon ve seçimlerinde önem taşımaktadır. Bu nedenle destinasyonların uygun bir konumlandırma ve yeniden konumlandırma yapabilmesi için turistlerin destinasyon yiyeceklerine karşı imaj algılamalarını saptaması gerekmektedir. Bu sebeple çalışmanın amacı turistlerin algıladıkları destinasyon yiyecek imajını, bilişsel imaj ve duygusal imaj boyutları ile değerlendirmek için kapsamlı bir ölçek geliştirmektir. Çalışma, destinasyon yiyecek imajının karmaşık boyutlarını ortaya çıkaracak bir ölçüm aracı sunması açısından literatüre katkı sağlayacaktır. Ölçüm aracı, uygulandıktan sonra uygulayıcılara elde edecekleri veriler ile destinasyonu daha verimli tanıtmak için imajı nasıl kullanacakları ve teşvik edecekleri konusunda somut bilgiler sunacaktır. Bu nedenle Türkiye’de konu ile ilgili bir ölçeğin bulunmaması ve geliştirilecek ölçüm aracının hem literatüre hem de uygulayıcılara (kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör) sağladığı katkı göz önünde bulundurulduğunda çalışma özgün bir değer taşımaktadır. Çalışma için öncelikli olarak yiyecek imajı boyutlarını tanımlamak ve yiyecek imajını temsil eden ölçek maddeleri üretmek için kapsamlı bir literatür taraması yapılarak madde havuzu oluşturulacaktır. Literatür taraması sonucu oluşturulan ölçek boyutlarının ve maddelerin uygunluk derecesini saptamak, gereksiz maddeleri ölçekten arıtmak ve yeni maddeler eklemek için konu ile ilgili alanında uzman kişilerin görüşleri alınacaktır. Araştırmanın çalışma grubunu, daha nötr bir imaj algısına sahip olmaları nedeniyle yabancı turistler oluşturacaktır. Çalışma grubunu yabancı turistlerin oluşturması nedeniyle ölçek aracı İngilizce ye çevrilecek ve denkliğini sağlayabilmek için uzman görüşüne başvurulacaktır. Geçerliği düşük olan ölçek maddelerini, ölçek aracından arıtmak için küçük bir çalışma grubuna (pilot çalışma) uygulama yapılarak, ölçek aracına Açımlayıcı Faktör Analizi (AFA) uygulanacaktır. Ölçek aracı, tekrar büyük çalışma grubuna uygulanarak Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) ile geçerliği saptanacaktır. Verilerin güvenirliğini analiz etmek için ise Cronbach’s Alpha analizi uygulanacaktır. Araştırmanın 12 aylık bir süre kapsaması düşünülmektedir.

    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
    ULUSAL , Tamamlandı
    06.09.2019 07.01.2019

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER