Doktora
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR),
Scopus Citation-Count | Scopus Cited-by-count | Scopus Toplam Yayın | Scopus Eid Değeri | Scopus Orcid Değeri | Scopus Link |
---|
Google H-index | Google i10-index | Google H-index 2018 | Google i10-index 2018 | Google Atıf | Google Atıf 2018 |
---|
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR),
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ),
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ,GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR.
Destinasyon yiyecek imajı ölçeğinin geliştirilmesi
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/İKRAM HİZMETLERİ PR./
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ/İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. (TAM BURSLU)/
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
Ders Adı:Gastronomide Yeni Yaklaşımlar Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Baharat ve Otlar Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Mutfak Hizmetleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Alakart Mutfak Uygulamaları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Türk Mutfak Kültürü Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Pişirme Yöntemleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Mutfak Ürünleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Açık Büfe Uygulamaları Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Mesleki Uygulamalar I Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Soğuk Mutfak Teknikleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Soğuk Mutfak Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Pişirme Yöntemleri I Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Mesleki Uygulamalar II Ders Saati: 8 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Soğuk Mutfak Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Menü Planlama Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Pastane Ürünleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Pişirme Yöntemleri I Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Mutfak Organizasyonu Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans
Ders Adı:Mutfakta Kalite Yönetimi Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans
Destinasyon Yiyecek İmajı Ölçeğinin Geliştirilmesi
Günümüzde turizmin önemli bir parçası olan yiyecek üretimi ve tüketimi küresel bir sanayi haline gelmiştir. Yiyecek, destinasyon imajını etkileyen bir faktör olarak görülmesine rağmen, destinasyonlar için başlı başına bir imaj unsuru oluşturmaktadır. Çünkü, destinasyon yiyecekleri ana motivasyon kaynağı da olsa, sadece fizyolojik ihtiyaçları karşılamak içinde olsa turist motivasyon ve seçimlerinde önem taşımaktadır. Bu nedenle destinasyonların uygun bir konumlandırma ve yeniden konumlandırma yapabilmesi için turistlerin destinasyon yiyeceklerine karşı imaj algılamalarını saptaması gerekmektedir. Bu sebeple çalışmanın amacı turistlerin algıladıkları destinasyon yiyecek imajını, bilişsel imaj ve duygusal imaj boyutları ile değerlendirmek için kapsamlı bir ölçek geliştirmektir. Çalışma, destinasyon yiyecek imajının karmaşık boyutlarını ortaya çıkaracak bir ölçüm aracı sunması açısından literatüre katkı sağlayacaktır. Ölçüm aracı, uygulandıktan sonra uygulayıcılara elde edecekleri veriler ile destinasyonu daha verimli tanıtmak için imajı nasıl kullanacakları ve teşvik edecekleri konusunda somut bilgiler sunacaktır. Bu nedenle Türkiye’de konu ile ilgili bir ölçeğin bulunmaması ve geliştirilecek ölçüm aracının hem literatüre hem de uygulayıcılara (kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör) sağladığı katkı göz önünde bulundurulduğunda çalışma özgün bir değer taşımaktadır. Çalışma için öncelikli olarak yiyecek imajı boyutlarını tanımlamak ve yiyecek imajını temsil eden ölçek maddeleri üretmek için kapsamlı bir literatür taraması yapılarak madde havuzu oluşturulacaktır. Literatür taraması sonucu oluşturulan ölçek boyutlarının ve maddelerin uygunluk derecesini saptamak, gereksiz maddeleri ölçekten arıtmak ve yeni maddeler eklemek için konu ile ilgili alanında uzman kişilerin görüşleri alınacaktır. Araştırmanın çalışma grubunu, daha nötr bir imaj algısına sahip olmaları nedeniyle yabancı turistler oluşturacaktır. Çalışma grubunu yabancı turistlerin oluşturması nedeniyle ölçek aracı İngilizce ye çevrilecek ve denkliğini sağlayabilmek için uzman görüşüne başvurulacaktır. Geçerliği düşük olan ölçek maddelerini, ölçek aracından arıtmak için küçük bir çalışma grubuna (pilot çalışma) uygulama yapılarak, ölçek aracına Açımlayıcı Faktör Analizi (AFA) uygulanacaktır. Ölçek aracı, tekrar büyük çalışma grubuna uygulanarak Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) ile geçerliği saptanacaktır. Verilerin güvenirliğini analiz etmek için ise Cronbach’s Alpha analizi uygulanacaktır. Araştırmanın 12 aylık bir süre kapsaması düşünülmektedir.
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi