Öğr. Gör. MEHMET BURAK YILMAZ

Öğr. Gör. MEHMET BURAK YILMAZ

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.
  • UnvanÖĞRETİM GÖREVLİSİ

İletişim Bilgileri

  • Ofis OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
  • AdresGAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Biyografi

Scopus Bilgiler

Scopus Citation-Count Scopus Cited-by-count Scopus Toplam Yayın Scopus Eid Değeri Scopus Orcid Değeri Scopus Link

Google Scholar Bilgiler

Google H-index Google i10-index Google H-index 2018 Google i10-index 2018 Google Atıf Google Atıf 2018

Araştırma Alanları

Gastronomi

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Yüksek Lisans

    ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ),

    2019 2017
  • Lisans

    KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İKTİSAT BÖLÜMÜ,İKTİSAT PR. (İÖ)

    2014 2008
  • Önlisans

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ,AŞÇILIK PR. (AÇIKÖĞRETİM)

    2019 2017

Yaptığı Tezler

  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)

    Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi

    Burcu Çabuk , 2019
    2019 2017
  • İKTİSAT BÖLÜMÜ

    , 2014
    2014 2008
  • OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

    , 2019
    2019 2017

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2018, YÖKDİL, 50.0

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/İKRAM HİZMETLERİ PR./

    2020

Yönetimsel Görevler

Verilen Dersler

  • 2023-2024

    Ders Adı:MUTFAK UYGULAMALARI I Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:VEJETERYAN MUTFAK Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:ETİK Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:BAR ÖN HAZIRLIK VE SERVİSİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2023-2024

    Ders Adı:DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:YEMEK SÜSLEME SANATI Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:ZİYAFET SERVİSİ YÖNETİMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:PİŞİRME YÖNTEMLERİ II Ders Saati: 5 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:BAR ÖN HAZIRLIK VE SERVİSİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:ETİK Ders Saati: 4 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA Ders Saati: 2 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:ZİYAFET SERVİSİ YÖNETİMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:YEMEK SÜSLEME SANATI Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:BAR ÖN HAZIRLIK VE SERVİSİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:TURİZM PAZARLAMASI Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ Ders Saati: 6 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:YEMEK SÜSLEME SANATI Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:ZİYAFET SERVİSİ YÖNETİMİ Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:TURİZM PAZARLAMASI Ders Saati: 3 , Türkçe,Önlisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

Fortification of traditional egg pasta (erişte) with edible insects: nutritional quality, cooking properties and sensory characteristics evaluation

ÇABUK BURCU, YILMAZ MEHMET BURAK Journal of Food Science and Technology,cilt.57, ss.2750-2757, 2020 (SCI-Expanded dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

Duyusal Algıların Etkisi: Gastrofizik ÇABUK BURCU, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, KISA HİLMİYE, YILMAZ MEHMET BURAK, BAŞ ERMAN, TARHAN ASLI

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2018), Antalya, TÜRKİYE , ss.-, 2018.11.28

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalinin Yerel Halk Perspektifinden Değerlendirilmesi YILMAZ MEHMET BURAK, KAHYAOĞLU MEHMET

Farklı Yönleriyle Alanya'da Turizm, Uyar Mevlüt, Gölge Özgür,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.-, 2022

Editörlükler

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER