Lisans
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ,
Scopus Citation-Count | Scopus Cited-by-count | Scopus Toplam Yayın | Scopus Eid Değeri | Scopus Orcid Değeri | Scopus Link |
---|
Google H-index | Google i10-index | Google H-index 2018 | Google i10-index 2018 | Google Atıf | Google Atıf 2018 |
---|
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ,
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, DİYETETİK (YL) (TEZLİ),
GAZİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, ,
Menapoz dönemindeki kadınlarda östrojen kullanımı ve diyet örüntüsünün kan lipidleri ve genel sağlık durumu üzerine etkileri
Gebeliklerin farklı dönemlerine verilen beslenme eğitimine gebe kadınların genel sağlık ve beslenme durumları üzerine etkisi
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/
BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK PR./
BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK PR./
NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ
NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ
Ders Adı:Mezuniyet Projesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme ve Diyetetik Alanında Klinik Uygulamalar-1 Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mesleğe Giriş ve Deontoloji Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Beslenmede Güncel Konular Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Beslenmeye Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Toplum Beslenmesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenmeye Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması II Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Antropometri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenmeye Giriş II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenmeye Giriş I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Tez Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Tez Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme II Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme II Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Ağırlık Yönetimi ve Denetimi Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Antropometri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Antropometri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans
Ders Adı:Beselnmeye Giriş-Hemşirelik Bölümü Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme ve Diyetetikte Temel Kavramlar Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 7 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mesleki Oryantasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seçmeli Staj Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Sporcuların Beslenmesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Proje Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme UygulamalarıI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Terminolojisi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplum Sağlığı Stajı Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Proje Çalışması II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Diyetetik Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Proje Çalışması II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplum Sağlığı Uygulamaları Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri Uygulamaları II Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Diyetetik Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Sporcuların Beslenmesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Proje Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri Uygulamaları I Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Seçmeli Beslenme Uygulamaları Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Diyetetik Uygulamaları I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Uygulamaları I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Mesleki Oryantasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenmeye Giriş Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans
Ders Adı:Beslenme Uygulamaları I Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans
Ailemle Birlikte Sağlıklı Beslenerek Obeziteyi Durduruyoruz
Bu projenin konusu, okul çağı çocuklarında, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi ve obezitenin önlemesi için bilgi, tutum ve davranış değişikliği oluşturularak sağlıklı beslenme uygulamalarının deneyimlenmesi ve ailelerin beslenme konusunda bilinçlendirilerek farkındalıklarının artırılmasıdır.
TÜBİTAK PROJESİGebe Kadınların Beslenme ve Sağlık Durumlarının Bebeğin Doğum Ağırlığına Etkisi
Gebeliklerinin farkılı trimesterlerinde verilen beslenme eğitiminin gebe kadınların bilgi düzeyleri ile doğan çocukların ağırlıklarına olan etkisini belirlemek amacıyla planlanıjp yürütülmüştür.
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiKayseri Bölgesine Özgü Gilaburu Viburnum opulus Suyunun Glisemik İndeks Değerinin Belirlenmesi
Bu araştırmanın amacı, çeşitli hastalıkların tedavisi ve önlenmesi amacıyla sıkça tüketilen Kayseri bölgesine özgü bir meyve olan Gilaburu Viburnum opulus bitkisinin meyvelerinden geleneksel olarak evde ve teknolojik olarak meyve suyu fabrikalarında üretilen meyve suyunun gönüllüler üzerinde oluşturduğu kan glukoz cevabını belirleyerek glisemik indekslerini saptamak sınıflandırmak ve şeker ilaveli üretilen formları ile karşılaştırmaktır
TÜBİTAK PROJESİObez Bireylerde 25 OH D düzeylerive diyet tedavisinin25 OH D düzeylerine etkisi
Bu araştırmanın amacı, obez bireylerde D vitamini yetersizliği sıklığının saptanması ve obez bireyler ile normal vücut ağırlığındaki bireyler arasında vitamin D düzeyleri açısından fark olup olmadığının belirlenmesi, D vitamini yetersizliğine bağlı olarak gelişen hiperparatiroidi sıklığının, uygulanan diyet tedavisinin 25 OH D ve parathormon PTH düzeyleri üzerine olası etkinliğinin belirlenmesidir.
TÜBİTAK PROJESİTürkiye Kronik Hastalıklar ve Risk Faktörleri Sıklığı Çalışması
Türkiye Kronik Hastalıklar ve Risk Faktörleri SıklığıÇalışması kronik hastalıkların önlenmesi ve kontrolüiçin ortak vizyon ve yol haritası ortaya koymak vegitgide büyüyen tehdide daha güçlü yanıt vermekiçin ulusal düzeyde ihtiyaç duyulan verileri sağlamakamacıyla yapılmıştır. T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu
Diyetisyenlere yönelik olarak hazırlanan bu kursta beslenme ve diyetetik konularında güncel gelişmeler değerlendirilmiştir. Hacettepe Üniversitesi5.Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu
Beslenme ve diyetetik alanındaki güncel gelişmeler ile mesleki yeterliliğin artırılmasına katkı sağlayacak bilimsel değerlendirmeler yapılmıştır. Hacettepe ÜniversitesiKardiyoloji diyetisyenliği kursu
Kurs programı kapsamında, ülkemizde ölüm nedenlerinin ilk sırasında yer alan ve yaşam kalitesini düşüren kardiyovasküler hastalıklardan korunma ve tedavide tıbbi beslenme tedavisi ve diyetiyenin rolü güncel literatür eşiliğinde incelenmiştir. Başkent Üniversitesi7.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Beslenme ve diyetetikte güncel konular tartışılmıştır. Acıbadem Üniversitesi5.Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen ”İnsülin Direnci”, prevalansı hızla artan ”Otoimmün Hastalıklar”, kanser hastalarının yaşam kalitesinde önemli yeri olan ”Onkoloji Hastalarında Beslenme” ve son yıllarda geniş bir çalışma alanı bulan ”Gut Mikrobiyota” konuları tartışılmıştır. Acıbadem ÜniversitesiErgenlerin Beslenmesi
Ergenlik dönemindeki çocukların beslenme özellikleri ve yeterli ve dengeli beslenme önerileri Hedef Çocuk Dergisi 4.sayıYaşlılarda Malnütrisyon Kılavuzu
Malnütrisyon, yaşam kalitesinin ve kendi kendine yetebilmenin sağlanmasının azalmasına veya kaybedilmesine neden olabilir. Bu kılavuz çokça rastlanan geriatrik bir sendrom olan malnütrisyonun farkındalığının arttırılmasında, önlenmesinde, tedavisinde ve pratikte karşılaşılan zorluklaradikkat çekmek amacıyla hazırlanmıştır. Akademik Geriatri Derneği1.BESVAK Vitamin Mineral Kursu
Farklı yaş ve gruplar için vitamin ve mineral gereksinimi, özel şartlar ve ürünlere yönelik bilgi verilmiştir. AnkaraGıda Kodeksi Tuz Alt Komisyonu
Gıda olarak tüketime uygun olan işlenmiş tuzun ve yeraltı kaynak tuzlarının tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafaza edilmesi, depolanması, taşınması ve pazarlanmasını sağlamak üzere bu ürünlerin özelliklerini belirlemek. Tarım ve Orman BakanlığıOkul çağı çocuklarında biyoelektiriksel empedans analizi ile vücut bileşiminin değerlendirilmesi
Bu çalışmanın amacı 6-18 yaş çocukların vücut kitle indeksi ve BİA ile vücut yağ yüzdesini değerlendirmek ve iki yöntemin etkinliğini karşılaştırmaktır. Afyon Kocatepe ÜniversitesiSağlığın Geliştirilmesinde Beslenme Odaklı Yaklaşım
Niğde Üniversitesi’xx nin daveti üzerine, sağlık alanında eğitim gören öğrencilere mesleki gelişimlerine katkı sağlamak üzere ”Sağlığın Geliştirilmesinde Beselnme Odaklı Yaklaşım” konulu bilimsel konuşma yapılmıştır. Niğde ÜniversitesiTÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Proje Eğitimi
TÜBİTAK kapsamında hazırlanacak projeler ve bunlara ilişkin esaslar konusunda eğitim alınmıştır. ERciyes Teknoloji Transfer OfisiTürkiye Böbrek Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı Çalıştayı-2014-2017
Türkiye Böbrek Hastalıkları Önlemeve Kontrol Programı ile böbrek hastalıklarınınfarkındalığını, erken tanı oranlarını arttırmakbirey ve topluma olan olumsuz etkilerini azaltmakamaçlanmaktadır. T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI-Türkiye Halk Sağlığı KurumuPROBİOClass Bahar Okulu
Kursta, probiyotik, prebiyotik, mikrobiyota ve beslenme konusundaki güncel gelişmeler ve diyet tedavileridne kullanımı konuları tartışılmıştır. Acıbadem ÜniversitesiGeriatri Diyetisyenliği Kursu
Yaşlıların beslenme ve sağlık durumlarının iyileştirilmesi, beslenme ile ilintili sorunlar ve tedavisi konusunda güncel bilgiler paylaşılmıştır. Acıbadem ÜniversitesiSporcuda Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi Kursu
Kursta, farklı branşlarda performans gösteren sporcuların beslenme durumlarının geliştirilmesi ve antropometrik ölçümlerin değerlendirilmesi konuları yer almıştır. Hacettepe ÜniversitesiSağlık ve Hastalık Durumlarında Değişim/Porsiyon Uygulamalarındaki Güncel Yaklaşımlar Değerlendirme Kursu
Sağlıklı beslenme ve dyet tedavisinde önemli bir araç olan porsiyon ve değişimuygulamalarındaki değişiklikler tartışılmıştır. Hacettepe ÜniversitesiLohusa ve Yenidoğan Beslenmesi Kursu
Kurs programı kapsamında lohusa annenin beslenmesi, anne sütünün önemi ve yeni doğan beslenmesi konusunda güncel bilgiler tartışılmıştır. Yüksek İhtisas ÜniversitesiObezitede Yenilikler Kursu
Obezitenin önlenmesi ve tedavisinde güncel yaklaşımlar, tıbbi diyet tedavisi ve ilaçların kullanımı ele alınmıştır BESVAK-Inter Continental HotelMalnutrisyon ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
Diyetisyenlere yönelik düzenlenen bu kursta, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri kapsamında malnutrisyonun tanı, tedavi ve önlenmesine yönelik tıbbi tedavi yöntemleri tartışılmıştır. Türkiye Diyetisyenler DerneğiDENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI
Deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntem ve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olmak için gerekli bilgi ve becerinin kazanılması. ERCİYES ÜNİVERSTİESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ3. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Sempozyumda kalp damar hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi, güncel literatür eşliğinde tartışılmıştır. Başkent ÜniversitesiYaşlı Dostu Kentler Sempozyumu
Yaşlıların, sağlık ve sosyal yaşamlarına ilişkin mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri güncel literatür ışığında tartışılmıştır Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığıDiyetisyenler İçin Hasta İzleme Rehberi/Ağırlık Yönetimi El Kitabı Çalıştayı
bu çalıştayda ülkemizde hızla artan ve bulaşıcı olmayan hastalıklar için en önemli risk faktörlerinden biri olan obezitenin önlenmesi amacıyla, birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev alan diyetisyenlere yönelik farklı yaş ve özel gruplarda obezitenin tıbbi beslenme tedavisininde kanıta dayalı çalışmaların sonuçları olan pratik ve güncel bilgiler ile uygulama yönergelerini içeren eğitim dökümanı hazırlanmıştır. Türkiye Halk Sağlığı KurumuPatent Okur Yazarlığı ve teknoloji Ticarileştirme Eğitimi
Eğitimde buluş, faydalı model ve patent terimlerinin tanımı, patentlenebilirlik kriterleri, patent hakkında genel bilgiler ve patent belgesinin hukuki yaptırımı konularına yer verilmiştir. Erciyes ÜniversitesiTürkiye Beslenme Rehberi Çalıştayı
Bu çalıştay Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı ile Üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümleri, Kurumların ilgili birimlerinin katılımı ve katkıları ile toplumun beslenme ve sağlık durumlarının geliştirilmesi, halka verilen sağlıklı beslenme mesajlarında birlikteliğin sağlanması, halka bilimsel kanıtlara dayalı, anlaşılır bilginin ulaştırılması, beslenme ve sağlık sorunlarının önlenmesı amacıyla düzenlenmiş olup, hazırlanan rehberde besin çeşitliliğine dayalı sağlıklı beslenme ilkesiyle besin grupları, günlük tüketilmesi gereken miktarları ve porsiyon ölçüleri yaşa, cinsiyete göre tanımlanmıştır. Ayrıca tüketiminin artırılması ve azaltılması gereken besin ögeleri ve besinlerede yer verilmiştir. Türkiye Halk Sağlığı KurumuSporcuda Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
Sporucların genel fizyolojik özellikleri, antropometrik ölçüm yöntemleri ve antrenman öncesi, sırası ve sonrasında beslenme yaklaşımları incelenmiştir. Hacettepe ÜniversitesiGeriatri Diyetisyenliği Kursu
Yaşlılık döneminde görülen fizyolojik değişiklikler, bu döneme özgü beslenme sorunları ve bunların çözümüne yönelik tıbbi beslenme tedavisi konusu işlenmiştir. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi